Kuřecí steak se sýrovou omáčkou a hnědou rýží

Datum

Autor

Doba čtení

Ingredience:

• 150 ml polotučného mléka

• 40 g strouhaného eidamu (30 % tuku)

• 150 g vařené hnědé rýže

• 1 lžička (4–6 g) řepkového oleje

• špetka soli, pepře a grilovacího koření

• 1/2 salátové okurky (150 g)

• 150 g restovaného krůtího nebo kuřecího masa

Postup:

1. Kuřecí prsa lehce naklepeme, po stranách nařízneme a lehce osolíme.

2. Na rozehřáté pánvi s olejem prudce opečeme maso z jedné strany, otočíme, posypeme kořením a necháme dopéct.

3. Rýži uvaříme podle návodu.

4. Do výpeku po mase nalijeme mléko, přidáme sýr a za stálého míchání necháme rozpustit. Pokud chceme hustší omáčku, přilijeme více mléka.

5. Na talíř rozdělíme rýži, maso a přelijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s okurkou.

Nutriční hodnoty (na porci): 582 kcal, bílkoviny: 51 g, sacharidy: 46 g, tuky: 20 g