Krémová rajčatová polévka s ricottou a pečivem

Datum

Autor

Doba čtení

Počet porcí: 2

Ingredience:

  • 1 lžíce (cca 10 g) olivového oleje
  • 1 kus (cca 70 g) červené cibule
  • 1 stroužek (cca 5 g) česneku
  • 2 hrsti (cca 200 g) cherry rajčat
  • 300 ml (1 sklenice) zeleninového vývaru
  • 1 kus (cca 150 g) mrkve
  • 1/2 plechovky (120 g bez nálevu) vařené cizrny
  • Špetka soli a pepře
  • 1 lžička (cca 4-6 g) mleté papriky
  • 1 lžička (cca 4-6 g) lahůdkového droždí
  • 1 lžička (cca 4-6 g) čerstvé citronové šťávy
  • 2 krajíce (cca 110 g) žitného chleba
  • 1 kus (cca 125 g) Mozzarelly light
  • 1 balení (200 g) syrovátkového sýra ricotty

Postup:

Na olivovém oleji osmahneme červenou cibuli, česnek, rajčata a červené papriky, zasypeme uzenou paprikou a zalijeme zeleninovým vývarem. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme do ní mrkev a trochu cizrny. Vaříme do změknutí. Polévku zjemníme ricottou a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme lahůdkovým droždím, posypeme mozzarellou a podáváme s pečivem.

Energie: 569 kcal, Bílkoviny: 33 g, Sacharidy: 59 g, Tuky: 21 g