Ingredience:
• 150 ml polotučného mléka
• 40 g strouhaného eidamu (30 % tuku)
• 150 g vařené hnědé rýže
• 1 lžička (4–6 g) řepkového oleje
• špetka soli, pepře a grilovacího koření
• 1/2 salátové okurky (150 g)
• 150 g restovaného krůtího nebo kuřecího masa
Postup:
1. Kuřecí prsa lehce naklepeme, po stranách nařízneme a lehce osolíme.
2. Na rozehřáté pánvi s olejem prudce opečeme maso z jedné strany, otočíme, posypeme kořením a necháme dopéct.
3. Rýži uvaříme podle návodu.
4. Do výpeku po mase nalijeme mléko, přidáme sýr a za stálého míchání necháme rozpustit. Pokud chceme hustší omáčku, přilijeme více mléka.
5. Na talíř rozdělíme rýži, maso a přelijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s okurkou.
Nutriční hodnoty (na porci): 582 kcal, bílkoviny: 51 g, sacharidy: 46 g, tuky: 20 g
