Ingredience:
• 70 g vařených rýžových nudlí
• 150 g uzeného tofu
• 2 ks (300 g) mrkve
• 150 g hlávkového zelí
• 150 g zelených fazolek
• hrst (25 g) koriandru
• 1 stroužek (5 g) čerstvého zázvoru
• 2 stroužky (10 g) česneku
• 1 lžíce (10 g) arašídového másla
• 1 lžíce (10 g) sójové omáčky
• 1 lžička (4-6 g) octa
• 1 lžíce (10 g) javorového sirupu nebo medu
Postup:
1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
2. Tofu nakrájíme a opečeme na pánvi.
3. Do mísy dáme nastrouhanou mrkev, nakrájené zelí, koriandr a zelené fazolky.
4. Přidáme opečené tofu a nudle.
5. Omáčku připravíme smícháním arašídového másla, sójové omáčky, octa, sirupu (medu), česneku a zázvoru.
6. Vše důkladně promícháme a podáváme.
Nutriční hodnoty (na porci): 627 kcal, bílkoviny: 35 g, sacharidy: 85 g, tuky: 17 g
