Veggie Pad Thai

Datum

Autor

Doba čtení

Ingredience:

• 70 g vařených rýžových nudlí

• 150 g uzeného tofu

• 2 ks (300 g) mrkve

• 150 g hlávkového zelí

• 150 g zelených fazolek

• hrst (25 g) koriandru

• 1 stroužek (5 g) čerstvého zázvoru

• 2 stroužky (10 g) česneku

• 1 lžíce (10 g) arašídového másla

• 1 lžíce (10 g) sójové omáčky

• 1 lžička (4-6 g) octa

• 1 lžíce (10 g) javorového sirupu nebo medu

Postup:

1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu.

2. Tofu nakrájíme a opečeme na pánvi.

3. Do mísy dáme nastrouhanou mrkev, nakrájené zelí, koriandr a zelené fazolky.

4. Přidáme opečené tofu a nudle.

5. Omáčku připravíme smícháním arašídového másla, sójové omáčky, octa, sirupu (medu), česneku a zázvoru.

6. Vše důkladně promícháme a podáváme.

Nutriční hodnoty (na porci): 627 kcal, bílkoviny: 35 g, sacharidy: 85 g, tuky: 17 g